Ons programma

We met in Virtual Reality

Deze meeslepende en onthullende documentaire, volledig gefilmd in de wereld van virtual reality (VR), schets een beeld van verschillende unieke communities binnen VR Chat, een snelgroeiend virtual reality-platform. Door middel van observatiescènes die in echte documentaire stijl zijn vastgelegd, onthult de film de groeiende kracht en intimiteit van verschillende relaties die in de virtuele wereld ten tijde van de Covid-19 lockdowns tot stand kwamen. 

 

De film volgt Jenny, een lerares gebarentaal, die zich inzet voor het opbouwen van een gastvrije gemeenschap voor dove en slechthorende VR Chat-gebruikers, en twee langeafstandsstellen die hun relaties in VR uitbreiden terwijl ze zich voorbereiden om elkaar fysiek te ontmoeten.

 

We met in Virtual Reality documenteert op tedere wijze de verhalen van mensen die liefde, verlies en onverwachte verbondenheid ervaren in een online wereld die de toekomst kan vormen.

 

De film zal worden ingeleid door Dr. Roos Slegers die zich met haar onderzoek richt op  met het snijvlak van verhalen, filosofie en moderne technologieën.

Zondag 3 september 14:00 uur